Laden...

Webdesign

Het webdesign, een belangrijk onderdeel van een nieuwe website.
Hierin kan je de identiteit van jouw organisatie in kwijt en je doelgroep overtuigen om voor jou te kiezen.

Images
Images
15 maart, 2022

Hier proberen we wat duidelijker te maken wat webdesign nu eigenlijk is. Want een webdesign en een website maken zijn twee verschillende dingen. Het webdesign is een onderdeel van het maken van een website.

Webdesign is het vormgeven van websites.

Voor het maken van een mooie, professionele maar vooral ook effectieve website bent u bij ons aan het juiste adres. Samen nemen we uw wensen door met als doel een website die bij uw bedrijf en uw budget past.
Het eerste punt van design is simpelweg het visuele aspect. Hierbij kan je denken aan afbeeldingen, iconen en andere illustraties.
Welke afbeeldingen kunt u aanleveren en welke moeten wij verzorgen?

Het tweede punt van design is het fysieke/functionele ontwerp. Dit heeft uitwerking op het uiteindelijke eindproduct; hoe ziet dit eruit?

Het design moet worden ingericht in de vorm van de organisatie en moet écht deel uitmaakt van de identiteit van een bedrijf.

In het model "Orders of Design-model van Buchannan" wordt design opgedeeld in vier verschillende levels. Wij gebruiken dit model voor het maken uw website.

Standaard thema’s of op maat

Je hebt een webdesign nodig, maar hoe kom je hieraan. Er is keuze uit twee opties.
Optie 1, je kiest een standaard template (design). Wat jij mooi vind en waar van je vind dat het bij jouw past.
Optie 2, je laat een op maat ontworpen design bouwen door ons.
Alle twee de opties kunnen we voor jouw verzorgen. Maar je zult begrijpen dat optie 2 duurder is dan optie 1.
Is optie 2 het geld waard of volstaat een standaard template ook? Dit hangt er helemaal vanaf wat jouw website moet kunnen, hoe belangrijk onderdeel van de organisatie het is en wat het doel van de website is.

Images

Wat is het verschil?

Het voordeel van een op maat ontworpen website is dat het compleet voor jou gemaakt is. Alles in de hele website is jouw identiteit rn gemaakt voor jouw doelstellingen Wil jij dat er vaker gebeld wordt, dan zal het webdesign ingericht worden op dit doel.

Dit is gelijk een tekortkoming van een standaard template, deze is gemaakt om zoveel mogelijk verkocht te worden. De makers letten alleen maar op hoe mooi het design is, en minder op hoe goed het functioneert.
Natuurlijk kunnen een template verbeteren maar ook dat kost natuurlijk wel weer geld.

Website structuur.

Naast het design van de website is het heel belangrijk om een logische structuur aan te brengen. Dat heeft een belangrijke impact op succes. Moet men zoeken naar gegevens dan loopt men weg en vele komen niet meer terug. Naast de impact op je doelgroep is het ook belangrijke op Google. Google houdt namelijk van websites met een duidelijke opbouw.

Verschillende soorten pagina’s.

Maak onderscheid in het belang van een pagina. Om te beginnen heb je de homepagina, waar een samenvatting van jouw website op vermeld staat. Zeg maar het visitekaartje.
Daarnaast heb je vaste pagina’s en landingspagina’s. Vaste pagina’s zijn de pagina’s waar bezoekers via de navigatie terecht kunnen komen. Landingspagina’s zijn bedoeld voor SEO. Hier kan je inzoomen op een bepaald zoekwoord waar je graag op gevonden wilt worden, een zoekmachine zal op die pagina's “landen”. Vervolgens zullen zij via de vaste pagina’s jouw website bekijken.
Meer weten over landingspagina’s?

Images

Webdesign mythes.

Roterende banners zijn cool.
Tot een paar jaar geleden dacht men en vond men een roterende banner cool. Op elke pagina kwam je wel een roterende banner tegen. Maar wat blijkt na vele onderzoeken: roterende banners zijn een ware conversie-killer! De keiharde waarheid is deze: roterende banners doen het tegenovergestelde van hetgeen ze zouden moeten doen: ze leiden de bezoekers af van je meest belangrijke content
Meer features = beter design.
less = more! Veel informatie en veel functies maken de user experience onnodig verwarrend. Als deze featers en te veel inormatie niet bijdraagt aan een goede conversie, dan is weg laten een betere optie.
Bezoekers lezen op je website.
Fout! Dit is de nieuwe regel in webland: Google leest en bezoekers scannen. Meer dan 80% van alle bezoekers leest de teksten van je website niet, maar scant je website. Google leest alles, wij besteed dus wat meer tijd aan het SEO-vriendelijk opschrijven van de teksten.
Bezoekers scrollen niet.
In het begin van de computers en internet waren bezoeker inderdaad niet gewend om te scrollen. Maar met de introductie van de smartphone is dat compleet veranderd. Scrollen betekent nu een betere User Experience dan moeten doorklikken naar meerdere pagina’s.

Nadelen van het gebruik van WordPress.

Leercurve - Hoewel WordPress gemakkelijk te gebruiken is, duurt het een tijdje voor de meeste beginners om bekend te raken met de software. Er is voldoende hulp beschikbaar om snel over deze leercurve heen te komen, maar het kost wat moeite.
Onderhoud - Je bent verantwoordelijk voor het up-to-date houden van WordPress, geïnstalleerde plug-ins en thema's. WordPress zelf vraagt onderhoud, er kunnen regelmatig up-dates nodig zijn. Bij het verwaarlozen hiervan wordt de site onbereikbaar en kan de inhoud beschadigd raken. Natuurlijk kunnen wij dit onderhoud voor u verzorgen.

Wat is beter? WordPress of HTML?.

Bent u er zeker van dat u weinig veranderingen aan uw website wilt aanbrengen, ga dan voor een HTML-website. Het zal sneller gaan en je doel dienen. U kunt ons dan de opdracht gunnen en we kunnen een simpele contentmanager schrijven zodat u die eenvoudige verandering zelf kunt aan brengen.
Met WordPress heeft u voor veranderingen geen kosten. U doet het immers zelf. U heeft alles zelf in de hand, u kan uw website laten groeien wanneer u dat wilt en zoveel als u dat wilt. Er zijn veel gratis hulp, hulpmiddelen, tools en plug-ins vinden op internet.
U moet wel aangemeld zijn bij een WordPress-hostingprovider. Onze provider is een gespecialiseerde bedrijven die uw website op hun servers kan hosten.


Opmerkingen.

  • Image

    Mark

    03 Oct, 2020

    Als er opmerkingen zijn kunt u die hier plaatsen.

    Antwoord.

Plaats een opmerking.

Bewaar mijn naam, e-mail, en website in deze browser voor als ik een nieuwe opmerking wil plaatsen.

© Copyright 2014 - , all rights reserved. Design by Celandiahosting