Laden...

Hosting

Tekst en uitleg wat hosting is en waarom het nodig is.

Images
Images

Op deze pagina proberen we het nodige inzicht te geven over hosting. U kunt er voor kiezen om wat achter gronden en begrippen beter te leren begrijpen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles wat met hosting te maken heeft aan ons over te laten. Geen probleem we regelen het graag voor u.

Waarom is hosting nodig?

Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Is alle hosting het zelfde?

Gratis hosting.

We houden allemaal van gratis en het zou geen verrassing moeten zijn dat er zelfs bij webhosting heel veel freebies zijn als je weet waar je moet zoeken. Niet alle dingen die gratis zijn, zijn echter gelijk, en de meeste hebben enkele praktische bezwaren. Gratis webhosting brengt vaak verschillende risico's met zich mee vandaar dat we ze niet aanbevelen aan serieuze website-eigenaren.

Shared hosting.

Shared hosting is een hosting-pakket waarbij men een webserver deelt met anderen. De volledige capaciteit van de server wordt zo over meerdere accounts verspreid. Dit maakt dat een shared hosting account stukken goedkoper is dan wanneer men zelf instaat voor hosting of een server afhuurt. Shared hosting is geschikt voor kleine websites met een beperkte bandbreedte.
Voordelen:
- Goedkoop.
- Bestanden 24/7 online en beschikbaar.
- Weinig tot geen onderhoud.
- Makkelijk uitbreidbaar.
Nadelen:
- Gedeelde capaciteit.
- Beperkte opslag.
- Anderen op de webhost kunnen soms voor problemen zorgen.
- Geen roottoegang tot de server.
- Vaak geen mogelijkheid om stored procedures aan te maken en uit te voeren.

Reseller hosting.

Reseller hosting is bestemd voor wie zelf een webhost (zoals Celandiawebdesign) wil worden. Voorziet in een hoge schijfruimte en bandbreedte die verdeeld kan worden over alle sites die de gebruiker erop wil plaatsen. Te vergelijken met shared hosting, maar de afnemer heeft meer vrijheid en kan zelf webhosting verkopen.

Virtual Private Server (VPS).

Een Virtual Private Server (een VPS) is een fysieke server, die wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Een VPS biedt de volledige vrijheid: van het beheer van je server, de keuze van het OS, tot aan het installeren van de benodigde software en biedt je daarnaast zelf de mogelijkheid om je software up-to-date te houden en voldoende te beveiligen tegen misbruik.

Dedicated hosting.

Bij dedicated hosting krijgt de klant werkelijk een eigen server (machine). Wel moet men zich houden aan datalimiet en hardeschijfruimte.

Managed hosting.

Managed hosting betekent actief met de klant meedenken en een pro-actieve houding om ervoor te zorgen dat zijn klant online is en zijn website of applicatie goed draait.

Co-located hosting.

Colocatie hosting is een dienst waarbij de klant een eigen server in een serverkast van de hostingprovider plaatst, en zo kan profiteren van een betrouwbare netwerkverbinding en stroomtoevoer.

Cloud hosting.

Cloud hosting is een nieuwe vorm van hosting op geclusterde (aan elkaar gekoppelde) servers waardoor een grote schaalbaarheid ontstaat. De voordelen zijn betere beschikbaarheid, grotere betrouwbaarheid en hogere snelheid.

Hidden webhosting .

Cloud hosting is een nieuwe vorm van hosting op geclusterde (aan elkaar gekoppelde) servers waardoor een grote schaalbaarheid ontstaat. De voordelen zijn betere beschikbaarheid, grotere betrouwbaarheid en hogere snelheid.

Waarom Celandiawebdesign?

Celandiawebdesign verzorgt de hosting via reseller hosting van Flexwebhosting. Dit houd in dat wij alles verzorgen rond om de hosting en dat u nergens naar om hoeft te kijken. Bedrijven zoals Strato enz. adverteren met bedragen van €1,- voor de eerste periode, maar daarna lopen de kosten aardig op. De grote hosting bedrijven schermen met 10GB of meer ruimte, terwijl een websiten met 10 pagina's vaak nog niet 0,01 GB gebruikt. U betaald bij ons dus niet voor de ruimte die u toch nooit gebruikt. Ook kreten zoals 20GB mailspace en 4000 postvakken klinken heel leuk maar hoeveel heb je nu echt nodig. Als je 100 e-mails ontvangt en bewaart is 20GB ook sterk overdreven, maar je betaald er wel voor.

  • Niet duur.
  • Geen onnodige serverruimte.
  • Voldoende data verkeer.
  • Meerdere e-mail adressen mogelijk.
  • Zeer weinig down time.
  • Goed vindbaar in de zoekmachines.

© Copyright 2014 - , all rights reserved. Design by Celandiahosting