Sinds het begin van het internet is de FAQ een beproefd middel om de vele beginners
op weg te helpen met het gebruik van de nieuwe technologieën, zonder dat de specialisten
al hun tijd aan steeds dezelfde vragen moeten besteden.
In sommige gevallen zijn de vragen niet werkelijk door gebruikers/klanten/bezoekers gesteld,
maar zijn het vragen die verwacht worden.
WordPress is een systeem om een blog, webshop of website mee te bouwen en beheren, zonder dat u er (veel) technische kennis voor nodig heeft.
WordPress beschikt over drie bouwstenen: de editor, plugins en thema’s. Dankzij de editor kunnen pagina’s en blogberichten worden gemaakt en vormgegeven. Het aanmaken, toevoegen van content en publiceren van een nieuwe pagina of een blogbericht is vrij gemakkelijk. Als u bekend bent met Word of een ander tekstverwerkingsprogramma, dan kunt u ook de tekstbewerker van WordPress gebruiken. Het is mogelijk om lijsten te maken, afbeeldingen op de pagina te zetten, kolommen te maken en nog veel meer.
Leren werken met WordPress draait vooral om het leren van het publiceren van pagina’s, plug-ins installeren en gebruiken van het juiste thema. De berichten en pagina’s zijn de elementen waar u de meeste tijd mee bezig zal zijn. Bij berichten kunt u blogberichten maken en bij pagina’s kunt u nieuwe pagina’s maken. De blogberichten worden op een blogpagina onder elkaar getoond in een omgekeerd chronologische volgorde. De pagina’s zijn losstaande webpagina’s zoals de contactpagina, over ons pagina en alle andere landingspagina’s. Iedereen die bekend is met Word kan eenvoudig pagina’s of blogberichten aanmaken, vullen en publiceren.
WordPress plug-ins zijn kleine gedeeltes software die functionaliteiten aan uw WordPress website kunnen toevoegen. Deze functionaliteiten zitten niet in de kern van WordPress inbegrepen.
In de meeste gevallen kunt u de footer aanpassen door in te loggen bij
WordPress en vervolgens naar ‘Weergave’ > ‘Widgets’ te gaan.
Hier kunt u vaak vier verschillende footer teksten plaatsen.
Mocht u geen optie zien bij widgets om de footer aan te passen?
Dan kunt u ook terecht bij de thema opties. Mocht u het ook hier niet zien,
dan zit er niets anders op dan in de footer.php te werken.
Dit is alleen verstandig om te doen als u kennis heeft van codes.
Het weghalen van een verkeerd teken kan er namelijk al voor zorgen dat uw website crasht.
De meta title, ook wel SEO title genoemd, is de titel die u ziet in Google wanneer u een zoekterm invult. Een goede titel maakt niet heel veel uit voor uw ranking in Google, maar het kan mensen wel overhalen om juist op uw website te klikken. En het doorklikpercentage is wel belangrijk voor Google! Het schrijven van een goede SEO title is niet verplicht, maar het kan u wel verder helpen. De getoonde SEO titel is tussen de 50 en 60 karakters lang. Als u hier overheen gaat, kapt Google de titel af met drie puntjes. Het is dus verstandig om binnen dit karakter aantal aan te houden.
Een WordPress website is gebruiksvriendelijk, waarbij je het zelf gemakkelijk kan onderhouden. Het aanpassen van teksten is erg eenvoudig en zo geleerd. Heb jij hier liever geen omkijken naar, dan kun je het door ons laten onderhouden.
© Copyright 2014 - , all rights reserved. Design by Celandiahosting