Sinds het begin van het internet is de FAQ een beproefd middel om de vele beginners
op weg te helpen met het gebruik van de nieuwe technologieën, zonder dat de specialisten
al hun tijd aan steeds dezelfde vragen moeten besteden.
In sommige gevallen zijn de vragen niet werkelijk door gebruikers/klanten/bezoekers gesteld,
maar zijn het vragen die verwacht worden.
De term webdesign heeft betrekking op het ontwerpen en vormgeven van de voorkant (front-end) van websites en webshops of reserveringssystemen. Echter tegenwoordig wordt de term regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het ontwikkelen van de achterkant (back-end) van de website of webshop in handen wordt bedoeld (het programmeren.)
Een huisstijl is meer dan alleen een standaard lettertype, het is de gehele presentatie van je bedrijf. Dit bestaat uit drie hoofdelementen: design, communicatie en gedrag.
Bij standaard websites ontwerpen wordt de weergave op een vast schermformaat gemaakt. Met name sinds de introductie van mobiele apparaten zijn er steeds meer afwijkende beeldverhoudingen en formaten bijgekomen. Met Responsive Webdesign is het mogelijk om een pagina eenmaal te ontwerpen met automatische aanpassing naar ieder beeldscherm.
Websites zien er niet op iedere computer en in iedere browser identiek uit. HTML wordt door elke computer/browser afzonderlijk geïnterpreteerd en weergegeven. Een webdesigner dient daarom rekening te houden met deze pluriforme weergave, en zal derhalve streven naar een crossbrowser opmaak om dit zo veel mogelijk in de hand te houden.
De resolutie is de grootte van het scherm, gemeten in pixels. De resolutie kan per gebruiker variëren. Een grote resolutie biedt vooral meer ruimte in de breedte, de lengte is over het algemeen minder van belang omdat dat wordt opgevangen door scrollen. Een ontwerp dat niet uitgaat van vaste beeldschermafmetingen noemt men wel liquid design, de inhoud “vloeit” hier als het ware in de beschikbare ruimte.
De kleurweergave kan verschillen per scherm. Op sommige computers is een programma geïnstalleerd dat gammacorrectie uitvoert, waardoor kleuren worden aangepast. Het maakt ook verschil of er een CRT- of tft-beeldscherm wordt gebruikt.
De kleurendiepte geeft aan hoeveel kleuren het scherm kan weergeven. In het verleden was 256 kleuren gangbaar en moest daar rekening mee worden gehouden. In die tijd zijn de webkleuren ontstaan. Tegenwoordig zijn hoge kleurendiepten echter normaal.
De soort webbrowser is ook van belang. Browsers hebben ieder een eigen interpretatie van de code van een webpagina. Door het W3C zijn standaarden ontwikkeld over hoe de code moet worden geïnterpreteerd. De browsers houden zich daar nog niet altijd volledig aan, vooral Internet Explorer is voor ontwikkelaars vaak een zorgenkind.
Tot midden van de jaren negentig waren bezoeker inderdaad niet gewend om te scrollen, maar tegenwoordig is het heel natuurlijk om te scrollen, dit mede door de opkomst van de tablet uiteraard. Scrollen betekent nu een betere User Experience dan moeten doorklikken naar meerdere pagina’s.
Een domeinnaam is erg belangrijk voor een goede positie in zoekmachines, de naam, extensie en hoe oud de domeinnaam is.
In de domeinnaam www.celandiawebdesign.nl is celandiawebdesign de domeinnaam en .nl de domeinnaamextensie.
Wanneer iemand zoekt op een exacte overeenkomst met de domeinnaam dan is dat het beste en scoor je het hoogst
in de zoekmachine, als de zoekterm een deel bevat van de domeinnaam scoort het iets minder hoog,
maar wordt er wel een hoge score aan de domeinnaam toegekend.
De domeinnaamextensie bepaalt de locatie van de domeinnaam, als je een .nl extensie hebt scoor
je beter in Nederland dan bijvoorbeeld een .com extensie.
Veel functies maken de user experience onnodig verwarrend, maar deze features moeten er wel toe bijdragen dat je een goede conversie haalt op je pagina’s en hebben we niet allemaal dit geleerd: less = more!
© Copyright 2014 - , all rights reserved. Design by Celandiahosting